WAT IS CALISTHENICS

Calisthenics kun je opdelen in twee worden, namelijk: kalos en sthenos, dit betekent ‘mooie kracht’.
Deze mooie kracht is gericht op het trainen met eigen lichaamsgewicht. Elementen zoals pull ups en push ups zijn zeer bekend. Het kan zijn dat je verder wil dan dat en kan je denken aan hangen als een vlag, muscle up (explosieve pull up om vervolgens boven de stang uit te komen) de planche (soort hoge plank zonder voeten aan de grond) en handstand variaties.
Doordat trainen met eigen lichaamsgewicht uitdagend blijft kan je na het behalen van doelen, weer nieuwe doelen stellen. Ook kan je met deze vorm van trainen zeer goed spiermassa bouwen naar een atletisch lichaam, maar je kan er ook zeer goed mee afvallen. Je hebt voor calisthenics weinig nodig aan materiaal. Het is prettig om je rug te trainen met een pull up stang of ringen, maar verder kan je zonder materiaal alles zeer goed trainen.
Wereldwijd zijn er calisthenics parkjes geplaatst. Mocht je willen weten of er 1 bij jou in de buurt zit? klik dan hier.

Daarnaast is het aspect ‘hoe begin ik?’ belangrijk binnen calisthenics. Calisthenics kan op ieder niveau gestart worden, van geen ervaring met sport tot en met veel ervaring. Klik op de onderstaande knop om te starten!

KALÓS STHENOS: MOOIE KRACHT

Bij calisthenics staat je eigen lichaam centraal. Met beheerste controle “mooie kracht” uit oefenen. Het trainen van calisthenics kan je afstellen op jouw persoonlijke voorkeur. Iedere spiergroep kan aangesproken worden met calisthenics. Vanaf het begin zal jij merken dat progressie jouw grootste motivatie wordt!

START MET ELASTIEKEN

Ontdek de kracht van een effectieve warming-up en de veelzijdigheid van training met elastieken in mijn nieuwste video! In deze instructievideo leg ik uit hoe je je lichaam optimaal kunt voorbereiden op je workout en blessures kunt voorkomen met doeltreffende warming-up oefeningen. Daarnaast bied ik waardevolle inzichten over het trainen van de basisprincipes met elastieken.

Wil je meer weten over het gebruik van deze elastieken en hoe ze je fitnessroutine kunnen verbeteren? Kijk dan de onderstaande video.

Wil je z.s.m. starten met de elastieken, koop dan jouw set elastieken bij ffexs

ONLINE CALISTHENICS COACH