WAT IS CALISTHENICS

Eeuwen terug waren de Spartanen al bezig met functioneel trainen gericht op het eigen lichaamsgewicht. Door middel van deze trainingen werden ze sterker en werd het elite leger krachtiger. De Spartanen maakten in hun training gebruikt van de natuur en van eigen gebouwde rekstokken. De bewegingen die zij uitvoerden waren mooi en krachtig, vanuit deze worden is de naam calisthenics ontstaan. Calisthenics kun je opdelen in twee worden, namelijk: kalos en sthenos, dit betekent ‘mooie kracht’.
Die mooie kracht gaat ondertussen de hele wereld over. Er worden parkjes met verschillende soorten rekstokken geplaatst in vrijwel elke stad, mensen bouwen een parkje in hun achtertuin en sportscholen plaatsen extra rekstokken. Overal kunnen trainen, waar en wanneer je maar wilt. Het heeft veel voordelen voor het plannen van jouw training en daarbij is er ook een sociaal aspect aanwezig, in een parkje zijn altijd wel anderen mensen om te trainen. Deze interessante sport trekt heel wat bekijks, hierdoor is te merken dat mensen niet alleen vragen wat je doet, maar ook hoe je er bent gekomen. Daarnaast is het aspect ‘hoe begin ik?’ belangrijk binnen calisthenics. Calisthenics kan op ieder niveau gestart worden, van geen ervaring met sport tot en met veel ervaring. Stel jezelf niet de vraag ‘hoe begin ik?’, maar ‘wanneer?’

LEES MEER OVER DE ONLINE CALISTHENICS COACH
MOOIE KRACHT

Bij calisthenics staat je eigen lichaam centraal. Met beheerste controle “mooie kracht” uit oefenen. Het trainen van calisthenics kan je afstellen op jouw persoonlijke voorkeur. Iedere spiergroep kan aangesproken worden met calisthenics. Vanaf het begin zal jij merken dat progressie jouw grootste motivatie wordt!

ONLINE CALISTHENICS COACH

START VANDAAG

START VANDAAG